Krakow

Attraksjoner

Kino

Museum

Shopping

Restauranter

Sport

Uteliv

Booking

Hotell

Flybilletter

Leiebil

Reisehåndbøker

Nyttig

Fakta om Krakow

Historie

Kart

Kultur

Turistinformasjon

Transport

Priser

Valuta

Videoer

Vær og Klima

Partnere

Brasil

Spania Reise

Lanzarote

 

 

72HourSale Image Banner 468 x 60

Historie

Krakow er en vakker by som er rik på historie og kultur. Byen har vært igjennom mye opp gjennom årene, senest i slutten av andre verdenskrig da den mirakuløs slapp unna ødeleggelser.  Byen var tidligere Polens hovedstad og har i dag en befolkning på 700.000 mennesker, noe som gjør den til den tredje største i Polen.

Krakow ble Polens hovedstad i 1038, og på den var Wawel slottet hjem til landets herskere.

Byens gullalder var på slutten av 1500-tallet, da Krakow var hovedstad i et av Europas mektigste monarkier. Byen utviklet seg på mange måter i denne perioden til å bli den historiske byen vi kjenner i dag.  

Krakow forble Polens offisielle hovedstad til 1791, men da etterfølgende konger etter sin kroning i Krakow valgte å holde til i Warszawa mistet byen mye av sin status. Gjennom 1800-tallet lidde Krakow stort etter fallet av Polen, og byen ble en del av det østerriske imperium.

I kjølvannet av første verdenskrig fikk Polen tilbake sin uavhengighet og byen ble langsomt restaurert igjen. Dette ble senere avbrutt av den andre verdenskrig da den Polen ble okkupert av tyskerne. Krakow ble et sted hvor jødene lidde stort under krigen, spesielt i Auschwitz.

Etter krigen fant store endringer sted i Krakow, spesielt i utvikling av næringen. I 1978 ble byen anerkjent av UNESCO som et monument over verdens kultur, og er nå et sted der internasjonal kulturelle begivenheter er organisert med jevne mellomrom.

Byen har blomstret til liv de siste tiårene og er i dag et populært reisemål blant reiselystne nordmenn.

 

Anbefalte Hotell

Grand Hotell

Sheraton

Radisson SAS

Amadeus

Qubus Hotel

Andels Hotel

Novotel

Chopin Hotel

Wyspianski

Ester Hotel

RT Monopol

Europejski

RT Regent

RT Retzydent

Cracovia Hotel

Hotel Floryan

Hotel Kazimierz

Wieolpole

 

hits counter